Dopravní trápení na Praze 8

21. 1. 2018

S nárůstem dopravy provázejí Prahu 8 dopravní komplikace již několik let. Vzpomeňme pouze ta nejdůležitější místa:

• Dlouhodobě se dopravní komise a zastupitelstvo MČ věnuje problémům v ulici V Holešovičkách, která se v dopravních špičkách stavá více "parkovištěm" než dopravní tepnou. Dochází zde ke zhoršení životního prostředí a obtěžováni obyvatel hlukem a splodinami z popojíždějích automobilů. Snad se konečně něco pohne k lepšímu. Magistrát hl. města začal jednat o zahloubení komunikace.
  • Od 3. ledna je uzavřena obousměrně Zenklova ulice v úseku Bulovka - Palmovka. Vyměňují se zde inženýrské sítě i kolejový svršek; dlažbu nahradí asfaltový povrch a upraví se tramvajové zastávky. Tyto práce mají trvat do října.
  • Jsou vypracovány studie na zlepšení dopravní situace v ulici Na Hájku, Nad Kotlaskou a Na Labuťce.
  • Aby se situace v oblasti Libně ještě zkomplikovala, je od 19.ledna pro havarijní stav uzavřen Libeňský most. Několik let se rozhodovalo, jestli se má poškozený most opravit, případně i rozšířit, nebo naopak zbourat, a nyní, po havárii trojské lávky pro pěší, Magistrát hlavního města rozhodl o jeho uzavření.

O aktuálním postupu řešení tíživé dopravní situace budeme informovat.

Petr Vilím, zastupitel MČ Praha 8 za KSČM a člen Komise pro dopravu
OV KSČM