Další výstavba v Ďáblicích?

15. 8. 2017

Srpnová Osmička se ptá:

Máme si nechat líbit zahuštění sídliště Ďáblice developerským projektem společnosti CPI Reality?

Odpovídá Jaromír Petelík:

Ne, ne… Nikdy

KSČM na Praze 8 kategoricky odmítá a odmítat bude zahušťování sídlišť. Vždy jsme bojovali proti podobným pokusům zhoršit kvalitu života občanů Prahy 8. Sídliště Ďáblice není prvním pokusem „vecpat“ nové domy do již existující zástavby. Bohnické sídliště obdobným tlakům čelilo v minulosti několikrát.

Společnost CPI Reality přišla s tímto nehorázným projektem na výstavbu věžáků a vůbec si s ničím nebere servítky. Sídliště Ďáblice patří po architektonické stránce k tomu nejlepšímu, co v Praze máme, co se sídlišť týče. To, co společnost CPI původně představila, by znamenalo zničení charakteru celého sídliště. Zásadně by se zhoršila doprava v okolí a omezily by se již tak nedostatečné služby a občanská vybavenost. Za odstrašující příklad nám může posloužit nedaleké sídliště Prosek na Praze 9. Developeři si z něj udělali „divoký západ“, kdy doslova na každém volném kousku zeleně, na základech bývalých nákupních středisek či výměníkových stanic byly postaveny obytné věžáky. Zeptejte se původních obyvatel sídliště Prosek – jak se jim to líbí a jak se jim žije? Na Praze 8 to nedovolíme!

KSČM dlouhodobě prosazuje výstavbu obecních/družstevních bytů, ovšem výběr lokality a stavby samotné musí být proveden s citem.

Autor: 
Mgr. Jaromír Petelík, zastupitel MČ Praha 8 za KSČM
Zdroj: 
Osmička 8/2017