Pětikoalice: Chudým brát a bohatým dávat,

23. 3. 2023

neboť slabí a staří se nemohou bránit, nemohou stávkovat a demonstrovat. Kdyby existoval šampionát v ohýbání zákonů, jistě by se Česká republika umístila hned za těmi zeměmi, kde zákony neplatí skoro vůbec. To není úsměvné. To je smutné, tragické. Český národ, se nechal tak dlouho manipulovat, až dal fakticky neomezenou moc do rukou účelově vytvořenému uskupení asociálních stran. Poslanecká sněmovna, Senát, vláda a prezident tvoří uzavřený kruh s absolutní mocí.

Pětipracka, lovící v kapsách bezbranných, bleskem odhalila zásadní ekonomické škůdce. Bezbranné důchodce. Z programu vlády se tak stalo sci-fi, trhací kalendář. Vláda ujistila například občany, že daně zvyšovat nebude. A jaká nás čeká realita? Záhy uvidíme.  Prostě Pětipracka vedená ODS a TOP 09 začala demolici státu a ožebračování bezbranné části občanů.

V ČR je cca 3 miliony důchodců, nejen starobních, ale též důchodců invalidních či předčasných. Tedy lidí, jejichž zásluhou, když byli v produktivním věku, tato republika vzkvétala a prosperovala. A jak se jim stát za desetiletí práce odměňuje? Nestydatě.  Valorizace důchodů bude podle vlády minimální, i když zákon mluví jinak. Tak co, ohneme jej, říkají vládní asociálové. Hlasů na to má Pětipracka dost. A basta. Co na tom, že senioři musí platit stejné nájmy, stejné energie, drahé léky, drahé potraviny, aby přežili. Co na tom, že zde máme jednu z nejvyšších inflací, jedny z nejvyšších cen energií a bezkonkurenčně nejdražší potraviny? Penze našich seniorů jsou almužny v porovnání např. s Německem a přitom tam mají nižší ceny potravin než v ČR! To pana Fialu ani za mák nezajímá. Česká vláda jako jedna z mála v Evropě doposud neučinila, a podle ministra Nekuly činit ani nehodlá, žádné (!!!) kroky ke stabilizaci cen potravin.

Na závěr několik čísel, která možná otevřou voličům oči. Poslanec ve funkci předsedy klubu ev. komise má plat 144.000,- Kč/měs., místopředseda komory 195.000,- Kč/měs.  Předsedové Senátu a Parlamentu pak 274.000,- Kč/měs. K tomu, co možná ani nevíte, že všichni poslanci, mající formální bydliště více jak 250 km, mají cestovní náhrady 57.000,- Kč s tím, že je jedno, kde reálně bydlí. Ti co dojíždějí 40 km, mají náhradu 38.000,- Kč (čísla čerpána z tisku). Nemotá se Vám z těch cifer hlava? Mně tedy ano. To není závist, to je ekonomická tragédie chudých. A tito volení zástupci lidu ve vystlaných pelíšcích, chladně připraví ty nejslabší o 12.000,- Kč za rok, tedy skoro o jeden důchod.  Ti, kteří toto navrhli a schválili, jsou asociálové, kteří obelhali voliče. Jánošík bohatým bral a chudým dával.  Pětipracka chudým bere a bohatým dává.

Zamyslete se, koho jsme vlastně zvolili...

Vladislav Kopal, předseda OV KSČM