Světova 15

Naše činnost

První předvolební mítink

(31.5.2017)
 V pondělí 29.května 2017 se na rohu Lublaňské ulice konal první předvolební mítink KSČM. S občany zde diskutovali kandidáti do sněmovny, přední straničtí funkcionáři, aktivisté, a to nejen o volebním programu KSČM pro rok 2017, ale též o postojích k otázkám současné politiky, rozvoje Prahy a zahraničně-politické situace. Stranou nezůstala ani problematika sociální, sociálnch bytů , vývoj důchodů a řada dalších témat. Diskutující poukazovali na bezpáteřnost pravicových stran, které před volbami pokrytecky voličům slibují citlivou sociální politiku, růst důchodů a lepší podmínky mladých rodin. Po jejich ošálení je v průběhu volebního období postihne „selektivní ztráta paměti“. A beránek se zase změní zpět ve vlka… Sliby – chyby.
Akci pořádal OV KSČM Praha 2 ve spolupráci s KV KSČM Praha. Moderátorské taktovky se ujal RNDr. Macek. V blocích vystoupili ss. Dolejš, Semelová, Skála, Šimůnek, Kopal, Bouda, Blažko a další. Rozdávány byly HaNo a Zpravodaj z Prahy 2. Akce se obešla bez incidentů, pominu-li projev jednoho „ takydemokrata“, který si plivnutím na petiční stůl ( petice proti jaderným zbraním a jaderné hrozbě ) ulevil své frustraci.
Jak jsem vnímal akci jako celek? Nemohu si odpustit stručné zhodnocení. Moderování mítinku bylo na jedničku, úroveň vystoupení rovněž. A protože je nedobré, když politická strana ztratí schopnost sebereflexe, uvedu i známky snížené. . Tuto bych dal za absenci náhradních baterií do mikrofonů ( zvuková technika přestala fungovat), dále za vizuální podobu stánku (transparent v průčelí zdařile ukrýval lidi v něm stojící ), transparenty působily amatérsky a nesourodě. Stánek jako celek působil upachtěně a graficky zastarale. Domnívám se, že v čase povrchnosti, kdy mnohdy forma je nadřazena obsahu, bychom měli i této stránce prezentace KSČM věnovat svou pozornost.
A jako člena KSČM na Praze 8 mě poněkud zamrzelo, že se k nám, při nákupu a zdobení cihly ( v rámci akce Cihla – zázemí pro mentálně postižené ), nikdo z přítomných nepřidal. Při vhodné režii záznamu, by toto gesto mělo značnou mediální sílu.

Vladislav Kopal, zastupitel a předseda KV ZMČ Praha 8