V Bruselu
Návštěva Bruselu s Jiřím Mašťálkou, 2016. Celou fotogalerii naleznete zde.

Pamětní deska
Pietní akt na Kobyliské střelnici, 2016. Celou fotogalerii naleznete zde.

před úřadem MČ Praha 8
Slavnost Haló novin, 2015. Letos 25 let Haló novin. Celou fotogalerii naleznete zde.

před úřadem MČ Praha 8
Návštěva delegace ze slovenské Prahy a dalších obcí okr. Lučenec. Celou fotogalerii naleznete zde.

památník
Zájezd OV KSČM Praha 8 do Dachau a Mnichova, 2015. Celou fotogalerii naleznete zde.

V. Filip
70 let vítězství nad fašismem, pietní akt na Olšanských hřbitovech 9. května 2015. Celou fotogalerii naleznete zde.

1. Máj
1. MÁJ 2015. Celou fotogalerii naleznete zde.

Budéva EP
Demonstrace proti americkému vojenskému konvoji, Václavské náměstí, 28. 3. 2015. Celou fotogalerii naleznete zde.

Budéva EP
Návštěva Evropského parlamentu s ing. Kohlíčkem. Celou fotogalerii naleznete zde.

mdž
MDŽ 2014. Celou fotogalerii naleznete zde.

konference
Obvodní konference 2013. Celou fotogalerii naleznete zde.

Světova 15

Zveme Vás:

Pozvánka - Šmeral

Klub mezinárodní politiky

Klub mezinárodní politiky zve na následující akce:

21.9.2015 Evropská levice, jak dál ?

26.10.2015 Zajištění vnitřní a vnější bezpečnosti ČR .

30.11.2015 USA před prezidentskými volbami.

Zasedání KMP se konají v budově ÚV KSČM Praha 1 Politických věznů 9 v zasedací místnosti č.76, vždy v 17 hodin.

Srdečně zveme všechny členy a sympatizanty KSČM.

KSČM na Praze 8

Aktuálně

Jak to dopadlo….

(15.12.2010)

Komunální volby skončily. KSČM v Praze 8 získala celkem 47 206 hlasů, což činí 10,00 % všech hlasů Do Zastupitelstva MČ Praha 8 bylo za KSČM zvoleno celkem 5 zastupitelů, jmenovitě JUDr. Vítězslav Jaroš (67 let), Ing. Cyril Čapka (62 let), Doc. Milan Tuček, CSc. (62 let), Mgr Jaromír Petelík (27 let) a Kateřina Gottwaldová Bayerová (32 let).

Ustavující zasedání Zastupitelstva MČ Praha 8 proběhlo dne 16. listopadu 2010. Starostou byl podle očekávání zvolen p. Josef Nosek (ODS). Složení 9 členné Rady ZMČ je dvoubarevné – ODS ( 5) a TOP 09 ( 4). Podporu má i od „Volby pro Prahu 8“ (2 zastupitelé). Tedy pravice má celkem 26 z 45 ti členů ZMČ. V opozici jsou KSČM, ČSSD, SZ (celkem 19 z 45ti členného zastupitelstva). Uvolněným předsedou Kontrolního výboru ZMČ byl zvolen zastupitel za KSČM, ing. Cyril Čapka. Naši zvolení zastupitelé, kterých je celkem 5, mají místa ve výborech a komisích garantovány dle vlastního výběru a dohody na úrovni všech stran zastoupených v ZMČ. Funkce starosty je však zřejmě dočasná, neboť pan Nosek kandidoval na funkci náměstka primátora hl. m. Prahy a na ustavujícím zasedání Zastupitelstva hl. m. Prahy dne 30. listopadu 2010 jím byl zvolen. Očekáváme proto jeho rezignaci na funkci starosty nejpozději do 8. prosince 2010, kdy je plánováno další jednání zastupitelstva MČ P8, a kde by měl být tento problém řešen. Kandidátem na nového starostu je pan Jiří Janků (ODS). Jasno bude však až po jednání zastupitelstva.

Na základě dlouholetých zkušeností doporučujeme veřejnosti, aby se jednání zastupitelstva účastnila. Jednání jsou veřejná, a i občan má právo na nich vystoupit se svými dotazy, názory a připomínkami. Bohužel občané obvodu této možnosti nevyužívají. Například jednání 8. prosince 2010 může být velice zajímavé. Mimo jiné jsou na programu jednání, jež je zveřejněn na internetových stránkách radnice Prahy 8, otázky souvisejících s výstavbou nové radnice na Palmovce. Jsme velice zvědavi, jak se k této problematice nyní po volbách postaví koaliční partneři ve vedení radnice, když pro výstavbu byla ODS a zásadně proti výstavbě byla před volbami TOP 09. Jak bude tento rozpor vyřešen? Uvidíme. A máte možnost to uvidět i Vy, když se na jednání přijdete 8. prosince 2010, od 14,00 hodin, v tzv. „bílém domě“, podívat.

autor: Vladimír Bouša